Daca pe sosea n-a avut succesul pe care conta Mercedes, SLR McLaren vrea sa atraga atentia pe circuite.

Nu e un secret ca SLR-ul nu s-a descurcat atat de bine la vanzari pe car spera Mercedes. O buna perioada de timp masina a fost comparata cu varful gamei Porsche, Carrera GT, a carui productie a incetat, iar SLR McLaren nu a iesit chiar invingator din respectivele comparatii.

Acum, Mercedes si o companie britanica, RML Group au dezvoltata modelul SLR 722 GT, destinat sa concureze intr-un campionat propriu care ar urma sa se desfasoare pe circuite din Europa. Dealtfel, SLR 722 GT, care va fi produs in 21 de exemplare, nu este omologat pentru drumurile publice.

Masina a fost intens modificata, peste 400 de componente fiind reproiectate, majoritatea regasindu-se la nivelul suspensiilor, aerodinamicii, franelor si interiorului. Motorul V8 de 5,5 litri, supraalimentat, a fost modificat in asa fel incat puterea maxima sa ajunga la 680 CP, cuplul motor avand valoarea impresionanta de 830 Nm. Deoarece pilotii nu au nevoie de multe din echipamentele de confort prezente la bordul masinii standard, s-a renuntat la acestea, iar greutatea masinii a scazut la 1.390 kg greutate/putere sa fie de 2 kg/CP.

SLR 722 GT accelereaza de la 0 la 100 km/h in 3,3 secunde si atinge o viteza maxima de 315 km/h.

Un Mercedes SLR McLaren doar pentru circuit


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.