Masina cu aceste caracteristici va fi disponibila abia peste doi ani, dar va putea fi vazuta anul viitor la Salonul Auto de la Detroit.

Compania condusa de Henrik Fisker, omul responsabil pentru cu dezvoltarea modelelor Aston Martin DB9 si BMW Z8 va lansa pe piata un "coupe cu patru usi", incadrat in segementul de lux. Despre aceasta masina se vorbeste de mai mult timp, iar acum au fost facute publice primele detalii oficiale.

Masina va avea propulsie hibrida, un motor electric putand functiona in paralel cu unul conventional, alimentat cu benzina sau motorina (cei de la Fisker iau in calcul oferirea mai multor variante de motorizari). Inginerii se asteapta ca masina sa poata rula 80 de kilometri folosindu-se doar de motorul electric, uramand ca autonomia totala sa depaseasca 1.000 de kilometri daca se folosesc resursele ambelor motoare. Ambitiile merg si mai departe. Oficialii afirma ca masina va consuma 2,4 l/100 km (probabil versiunea cu motor turbodiesel).

Nu s-a spus inca cam ce performante dinamice va avea masina, dar este de asteptat ca acestea sa fie foarte bune avand in vedere segmentul de piata in care este incadrata prima masina produsa de Fisker Automotive.

Masina, care va concura cu Porsche Panamera, arata foarte bine, iar faptul ca Fisker a lucrat pentru BMW se vede la designul frontal, grilele fiind o reinterpretare a celor de la BMW.

Primele livrari sunt prognozate pentru sfarsitul anului 2009. Pretul va fi in jurul sumei de 80.000 de dolari (in Statele Unite), iar productia va fi de aproximativ 15.000 de unitati pe an.

Automobil de lux cu un consum de 2,4 l/100 km!


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.