Unuia dintre cele mai la moda SUV-uri i se pregateste o motorizare hibrida.

La cum se prezinta lucrurile acum, peste doi ani cam orice constructor care se respecta va avea in gama cel putin un model cu motorizare hibrida. Unii deja au, iar ceilalti le pregatesc de zor.
Cei de la Audi afirma ca la sfarsitul anului viitor cei procupati de ecolologie vor putea conduce SUV-ul Q7 in varianta hibrid. Masinii i se va grefa un motor electric capabil sa dezvolte 51 CP care va fi alimentat de o baterie de 288 V. Inginerii apreciaza ca nivelul consumului si al emisiilor de CO2 va scadea cu aproximativ 23 de procente. Motorul ca va beneficia de asistenta propulsorului electric este cel FSI de 3,6 litri (280 CP, 375 Nm).

Cum Audi nu poate oferi clientilor pretentiosi de Q7 o versiune ecologica dar mai putin performanta din punct de vedere dinamic, fisa tehnica ne spune ca masina va accelera de la 0 la 100 km/h in 7,6 secunde, fata de 8,5 secunde cat ii trebuie versiunii cu propulsie conventionala. Consumul mediu va scadea de la 12,8 la 9,8 l/100 km, iar emisiile de CO2 de la 309 la 237 g/km.

Audi Q7 si economia de combustibil


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.