De ce este "o masina a anului"? Pentru ca va mai fi una, desemnata in prima jumatate a acestei luni. Poate tot cee’d, poate alta…

In ultimii ani "Masina Anului" in Romania a fost desemnata printr-un singur concurs, de cele doua organizatii de presa auto din Romania, APAR (Asociatia Presei Auto din Romania) si UZEAR (Uniunea Ziaristilor si Editorilor Auto din Romania). Asta pana anul trecut, cand cele doua organizatii nu au mai cazut de acord si au organizat separat concursul "Masina Anului" in Romania. Intamplarea a facut ca, anul trecut, la ambele asociatii Opel Corsa sa fie desemnata "Masina Anului".

Anul acesta situatia se repeta. Exista doua concursuri "Masina Anului", atat APAR cat si UZEAR disputandu-si legitimitatea numelui.

Concursul organizat de UZEAR s-a terminat deja, iar juriul a decis ca Masina Anului 2008 in Romania este Kia cee’d.

Kia cee’d este o Masina a Anului 2008 in Romania!
Cee’d a acumulat 73 de puncte si a devansat Ford Mondeo, clasat pe locul 2 cu 69 de puncte si Mazda2, ocupanta locului 3, care a obtinut 66 de puncte. Fiat 500, castigatoarea titlului "Masina Anului 2008" in Europa s-a clasat abia pe locul 4. Desi in competitie a participat si Hyundai i30, care dispune de aceeasi platforma tehnica a lui Kia cee’d, i30 s-a clasat pe locul 8, cu cel mai mic numar de puncte.

Iata si clasamentul complet al concursului UZEAR:

Locul 1. Kia cee’d (73 puncte).
Locul 2. Ford Mondeo (69 puncte).
Locul 3. Mazda2 (66 puncte).
Locul 4. Fiat 500 (65 puncte).
Locul 5. Fiat Bravo (62 puncte).
Locul 6. Nissan Qashqai (40 puncte).
Locul 7. Peugeot 308 (39 puncte).
Locul 8. Hyundai i30 (36 puncte).

Din juriul competitiei au facut parte jurnalisti din presa scrisa centrala, reprezentanti ai unor emisiuni de profil, jurnalisti din presa online si reprezentanti ai presei auto locale.

Acum asteptam cu interes rezultatele concursului APAR, pentru a vedea daca avem sau nu doua Masini ale Anului 2008 In Romania...

Dan Damian

Comunitatea SOTTO
Va invitam sa o descoperiti, sa va completati profilul si sa beneficiati de toate avantajele ei. Puteti comenta si initia discutii pe forum sau pe blog, va puteti face grupuri de prieteni, puteti posta albume de poze si clipuri video, asta pe langa multe alte optiuni pe care vi le ofera comunitatea SOTTO!
Sugestiile si parerile sunt binevenite!


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.