Batalia in justitie abia incepe intre cei doi producatori, Daimler AG incercand sa-i impiedice pe chinezi sa vanda modelul Bubble, o clona a lui Smart.

Shuanghuan incearca sa obtina autorizatiile pentru a vinde in Europa modelul Bubble, dar cei de la Daimler AG invoca dreptul de proprietate intelectuala in instanta, asta pentru ca Bubble seamana foarte mult ca si concept cu modelul Smart.

Chinezii spun ca cele doua masini difera suficient de mult pentru ca Bubble are patru locuri, motor si tractiune fata, in vereme ce Smart Fortwo are doar 2 locuri, motor si tractiune spate.

Site-ul www.puregreencars.com afirma ca, desi un ordin judecatoresc a interzis importatorului Martin Motors sa expuna masina la Salonul Auto de la Bologna, acesta a prezentat totusi modelul Bubble intr-o parcare din apropiere.
Daimler AG a dat in judecata producatorul chinez ShuanghuanModelul Bubble a putut fi vazut de romani la editia din acest an a SIAB. Daca producatorul chinez va primi autorizatiile necesare pentru a vinde masina in Europa, aceasta va debuta la sfarsitul lunii decembrie sau inceputul anului viitor, mai intai in Italia si apoi in Romania unde va avea un pret de aproximativ 10.000 euro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.