Evenimentul in cadrul caruia s-a stabilit care este cel mai rapid BMW de strada din intreaga lume a avut loc acum cateva zile.

Cel mai rapid BMW de strada din lume!Nu este vorba despre un BMW de serie, pentru ca cei de la BMW aplica restrictia de maxim 250 km/h tuturor modelelor pe care le produc. Este vorba de un BMW M5 modificat de G-Power, un tuner german specializat pe tuning de masini BMW.

Cei de la G-Power au prezentat mai demult modelul Hurricane, despre care au spus ca poate atinge 340 km/h, dar abia cum au participat la un test de viteza. Rezultatul? Masina a ajuns la exact 360 km/h, e drept, cu un raport final al transmisiei modificat. Cei de la G-Power au afirmat ca masina poate si mai mult (aproape 400 km/h), dar vremea nu prea buna din ziua testului i-a impiedicat sa faca mai multe incercari.

Recordul a fost inregistrat in evidentele circuitului de la Papenburg, locul unde a fost facut testul.

Cel mai rapid BMW de strada din lume!BMW M5 Hurricane este un proiect al celor de la G-Power prin care au vrut sa arate adevaratele posibilitati ale propulsorului V10 de 5 litri de pe BMW M5, propulsor care multora li se pare impins deja la extrem de departamentul Motorsport.

Cel mai rapid BMW de strada din lume!Inginerii de la G-Power au grefat 2 compresoare mecanice motorului V10, cate unul pentru fiecare rand de cilindri.
Fiecare compresor are o turatie maxima cu putin peste 100.000 rpm, iar presiunea de supraalimentare este limitata la 0,5 bari (inginerii spun ca acestea pot lucra si la presiuni mai mari). De asemenea, a fost modificat managementul electronic al motorului si al cutiei de viteze cu 7 trepte. Puterea maxima a motorului a ajuns la impresionanta valoare de 730 CP, iar cuplul maxim este de 700 Nm, ceea ce permite ca M5 Hurricane sa ajunga la 100 km/h in 4,2 secunde. 200 km/h se ating, cu start de pe loc, in aproximativ 10 secunde, iar acceleratia 0-300 km/h se face in 29,5 secunde.

Modificari au fost operate si la nivelul suspensiilor, iar franele au fost optimizate pentru deceleratii mai puternice.

Se anunta o lupta interesanta intre doi tuneri de BMW, respectiv Mercedes

Cel mai rapid BMW de strada din lume!Fara indoiala ca cei de la G-Power vor incerca sa obtina o viteza maxima si mai mare. Asta cu atat mai mult cu cat Brabus detine recordul pentru cel mai rapid sedan din lume, cu Brabus Rocket, un CLS a carui putere este tot de 730 CP. Brabus Rocket a atins o viteza de 362,4 km/h, in vreme ce M5 Hurricane a reusit deja sa ajunga la 360 km/h.

Autor: Dan Damian


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.