Cei de la smart sunt hotarati sa promoveze economia de combustibil a noului fortwo asa ca au organizat un test de anduranta in Statele Unite.

Va puteti inchipuiti un smart pe Route 66?Testul s-a desfasurat in perioada Salonului Auto de la Detroit pe traseul Los Angeles - Detroit, cu trecere prin Chicago. Parcursul a fost putin ciudat pentru cele doua masini smart, al caror mediu normal este aglomeratia din orase.

Ideea a fost demonstrarea unor calitati excelente in ceea ce priveste consumul de combustibil, intr-o tara in care oamenii prefera motoare cu cilindree de sase ori mai mare decat a smart-ului.

Testul s-a desfasurat pe parcursul a 7 zile, timp in care s-a mers in diferite conditii meteorologice si forme de relief, de la trecatori in munti, la desert si autostrazi, inclusiv celebra Route 66.

La final, cele trei masini (un smart pe benzina, unul diesel si un Mercedes E320 BLUETEC) si-au etalat performantele:

Va puteti inchipuiti un smart pe Route 66?Modelul smart pe benzina (motor de un litru, 71 CP si sistem start-stop) a reusit un consmum mediu de 4,8 l/100 km. Modelul smart cdi (45 CP) a reusit un consum mediu de 3,9 l/100 km, iar Mercedes-ul E320 BLUETEC (turbodiesel V6 de 224 CP) s-a "laudat" cu 5,8 l/100 km.

Va puteti inchipuiti un smart pe Route 66?Performanta celor 3 masini este de apreciat, dar exista si o parte amuzanta...va inchipuiti un smart ruland economic pe Route 66, pe un sfert de banda de mers, depasit in viteza de vreun muscle car cu motor de 6 litri care reuseste in cateva zeci de kilometri sa anuleze (la nivel global) toata economia de combustibil facuta de micul smart?!


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.