Renault a primit acordul Comisiei Europene pentru a achizitiona o participatie de 25% in producatorul rus de automobile AvtoVAZ, pentru suma de 1,17 miliarde dolari, intr-o incercare de a revitaliza marca de automobile Lada, informeaza NewsIn, citand Reuters.

Renault a primit acordul pentru a cumpara 25% din AvtoVAZComisia Europeana a anuntat ca acordul nu a ridicat probleme semnificative pe piata. "Tranzactia propusa va aduce doar o crestere foarte mica a cotei de piata, care va influenta putin pozitia Renault pe piata din Spatiul Economic European (SEE)", a precizat Comisia.

Grupul francez Renault planuieste sa dubleze productia anuala de automobile la AvtoVAZ la 1,5 milioane de unitati pana in 2014, care va include modele Lada si Renault. AvtoVAZ se confrunta cu o degradare a imaginii pe piata, deoarece rusii, cu salarii in crestere, nu mai au incredere in marcile din era sovietica.

Spatiul Economic European include cele 27 de state membre UE si Islanda, Norvegia si Liechtenstein.

Sursa: Wall-Street

Citeste si alte articole pe Wall-Street:

1. Daimler isi mentine estimarile de castig pentru 2008
2. Hyundai deschide o noua fabrica in China
3. Suzuki: Rusia, cea mai mare piata auto din Europa


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.