Renault a pregatit un Megane RS de exceptie, la finalul carierei modelului.

Cand vine vorba de modele sportive, parerile despre Renault sunt impartite. Francezii mizeaza mult pe avantajele pretului mic de achizitie si pe dCi-uri economice, dar au si cateva masini deosebite din punct de vedere al performantelor. Una din ele este Megane RS, o masina care a debutat in 2004, dar care nu este foarte populara printre amatorii de hothatch-uri, desi afiseaza performante foarte bune (2 litri, turbo, 225 CP si 6,5 secunde pana la 100 km/h).

Cel mai puternic Renault Megane RS!Intre timp, Renault a mai lansat cateva editii speciale ale acestui model, fiecare cu imbunatatiri nu doar la nivelul puterii ci si al suspensiilor, directiei, cutiei de viteze etc, adica capitole extrem de importante pentru un hot hatch care trebuie sa puna pe astfalt o putere destul de mare prin intermediul puntii anterioare.

Si cum Megane este la final de cariera, actualul model urmand sa fie inlocuit anul viitor cu o noua generatie, Renault a pregatit o editie si mai speciala a lui Megane RS, ultima din ciclul de viata al acestei generatii. Este vorba de Ultima Edition, iar caracteristicile masinii o duc la nivel de Audi S3, Asta OPC sau BMW 135i.

Megane RS Ultima Edition dispune de acelasi propulsor turbo, pe benzina, cu capacitatea de 2 litri, dar cu puterea marita de la 225 CP la 255 CP. Si asta nu e tot. Masina cantareste doar 1.235 kg, iar suspensia a fost calibrata mai sportiv, rotile sunt de 18 inch, iar sistemul de evacuare este si el modificat.

Hot hatch-ul accelereaza pana la 100 km/h in doar 5,7 secunde (cu 0,8 secunde mai repede decat Megane RS) si va fi disponibil din toamna acestui an la un pret de aproximativ 31.000 euro.

Cel mai puternic Renault Megane RS!

Sursa: MotorAuthority


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.