Seat a prezentat ieri versiunea Sportcoupe a modelului Ibiza.

Noul Seat Ibiza Sportcoupe - DSG in clasa micaLa putin timp dupa ce a publicat pozele si informatiile despre noua Ibiza, Seat a prezentat si versiunea in 3 usi a acestui model, numita Sportcoupe.
Daca va asteptati ca aceasta versiune sa semene mai mult cu conceptul Bocanegra si mai putin cu versiunea in 5 usi, veti fi dezamagiti. Sportcoupe nu face experimente de design si pastreaza fidel linia modelului in 5 usi, urmand ca versiunea Ibiza Cupra sa fie puternic inspirata de Bocanegra.

Spaniolii spun ca platforma Volkswagen este setata sa ofere un comportament mai dinamic chiar si decat in cazul modelului in 5 usi, iar pentru inceput clientii vor putea alege intre 3 propulsoare. Cel mai mic are 1,4 litri (benzina) si livreaza 80 CP, iar cel mai puternic este deocamdata cel pe benzina de 1,6 litri si 105 CP. Fanii dieselului nu au la dispozitie decat o versiune de 90 CP a motorului TDI de 1,9 litri.

Noul Seat Ibiza Sportcoupe - DSG in clasa micaPartea cea mai interesanta este ca Ibiza Sportcoupe va putea fi comandata cu noua cutie DSG cu 7 trepte, doar in combinatie cu motorul pe benzina de 1,6 litri (105 CP). Este adevarat ca puterea maxima a propulsorului nu impresioneaza, dar constructorul afirma ca astfel echipata masina va fi extrem de placut de condus in primul rand datorita timpilor foarte mici necesari pentru schimbarea treptelor. In plus, cutia DSG cu doua discuri de ambreiaj asigura si un consum mediu mai mic decat una manuala, clasica.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.