Japonezii de la Subaru au inceput testele cu o masina electrica, ale carei baterii se incarca la priza.

Se pare ca la capitolul propulsii alternative Subaru mizeaza pe energia electrica, japonezii facand pasi importanti pentru introducerea in serie.

Subaru a prezentat conceptul Stella, o masina destinata in special pietei locale, propulsia acesteia facandu-se doar cu ajutorul curentului electric stocat in baterii performante.

Acest concept a fost asamblat in cateva exemplare, iar unele dintre ele vor fi folosite pentru transportul oficialilor care vor participa la un summit local. Ideea este de a arata ca masinile functioneaza "in lumea reala" si probabil de a ajuta la strangerea fondurilor pentru dezvoltare.

Conceptul Stella utilizeaza un sistem de propulsie preluat de la un alt model Subaru, R1. Masina dispune de un sistem de baterii - ce pot fi reincarcate de la o priza obisnuita - care produc 54 CP si 150 Nm. Autonomia este destul de buna pentru utilizarea masinii in mediul urban: 80 km la o singura reincarcare si o viteza maxima de 100 km/h.

Subaru Stella Concept - Baterii cu incarcare direct de la priza


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.