Brandurile auto ale producatorilor din Franta nu sunt populare in randul soferilor britanici, piata auto din Marea Britanie fiind dominata de marcile japoneze si nemtesti, arata un studiu citat de Brand Republic.

Spre exemplu, gigantul auto Renault este descris de englezi ca “o totala pierdere de bani”, iar Peugeot il urmeaza, ca fiind de o calitate inferioara.

Si Citroen apare pe lista neagra, desi in urma campaniei de marketing realizate in februarie pentru modelul C5 s-a autointitulat “mai german decat germanii”.

Top 10 cele mai populare automobile din Marea Britanie sunt de origine japoneza, iar printre acestea se numara Honda, Lexus si Toyota.

“Anumite automobile frantuzesti si-au pierdut din stralucire, iar proprietarii britanici nu mai sunt impresionati de ceea ce produc cei dintai. Nu este de mirare faptul ca cele mai multe masini din top sunt japoneze, dat fiind faptul ca acestea sunt sigure, mult mai economice comparativ cu altele, dar si de o deosebita valoare”, opineaza Richard Headland, editor Which? Car.

Masinile care se claseaza pe primele pozitii in topul preferintelor consumatorilor britanici sunt automobilele Porsche Boxter (de origine germana), Range Rover Sport (brand englezesc), precum si Toyota Yaris Verso si Honda S2000 (ambele create de producatori japonezi).

De asemenea, in cadrul acestui top mai fac parte si Mazda, Audi, Lexus si Daihatsu.

Citeste tot articolul pe Wall-Street


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.