Coreenii vor produce in serie primul lor coupe.

Kia a prezentat primele poze cu noua berlina Forte, modelul urmand sa inlocuiasca Cerato in gama constructorului coreean.

Forte este urmatorul model prin care Kia isi intinereste gama, masina preluand liniile de design ale conceptului Koup. Daca o berlina Kia nu va tenteaza prea mult, e bine sa stiti ca, pe baza lui Forte, Kia va lansa si un coupe. Evident, ne asteptam ca acesta sa semene si mai mult cu conceptul Koup.

La debutul pe piata, Kia Forte va fi oferita cu un propulsor de 1,6 litri (cel din gama Kia, disponibil pe cee'd are 122 CP), iar apoi va fi introdus un motor de 2 litri (probabil cel de 143 CP). Fara indoiala ca Kia va oferi noul Forte si cu propulsoarele diesel pe care le are in prezent pe celelalte modele din gama.

Sub capota si-ar putea face aparitia si un motor de 2 litri, cu turbocompresor, care produce 290 CP si 390 Nm/2.000-4.000 rpm. Cutia de viteze va fi una automata, cu 6 trepte si cu posibilitatea de schimbare a treptelor de la doua padele montate pe volan. Tractiunea se face catre puntea fata.

Kia pregateste un coupe Forte!

Kia pregateste un coupe Forte!

Kia pregateste un coupe Forte!

Masina va debuta la Salonul Auto de la Paris, iar vanzarile vor demara la inceputul anului viitor. Coupe-ul este programat sa fie lansat pe piata la mijlocul anului 2009.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.