Opel a prezentat versiunea Sports Tourer a noului model Insignia.

Opel a ales sa renunte la numele Vectra, dupa trei generatii de automobile cu acest nume, chiar daca clientii si fanii marcii Opel nu prea vedeau rostul unei asemenea schimbari. De acum incolo, modelul de clasa medie al celor de la Opel se numeste Insignia si deja au fost prezentate versiunile cu 4 si 5 usi.

Oficial: Opel Insignia breakAcum, cu aproape doua luni inaintea Salonului Auto de la Paris, Opel arata si a treia varianta de caroserie, break-ul. De fapt, Opel ii spune Sports Tourer in incercarea de a-i creiona din start o imagine mai dinamica. Adevarul este ca designerii au incercat (si au reusit intr-o oarecare masura) sa deseneze o caroserie complexa din punct de vedere vizual, fara a se margini doar sa ataseze un spate tipic de break la o berlina deja existenta.

Oficialii Opel spun chiar ca ei privesc acest model ca pe unul de sine statator si nu ca pe o versiune de caroserie pentru Insignia, sustinand ca berlina/hatchback-ul sunt diferite de Sports Tourer incepand de la montantul central.

Break-ul are acelasi ampatament (2,74 metri) ca si berlina, dar lungimea a crescut cu 80 mm, ajungand la 4,91 metri. Portbagajul ofera un volum de 540 de litri, ce poate fi marit prin rabatarea banchetei spate.

Oficial: Opel Insignia breakInsignia Sports Tourer ofera trei moduri de comportament pe sosea, in functie de preferintele soferului, prin intermediul sistemului FlexRide. Astfel, pe langa modul normal, se poate seta modul "Tour" pentru maximum de confort, sau modul Sport, daca soferul vrea sa conduca mai dinamic. In functie de modul selectat, este adaptata reactia suspensiilor, a directiei, acceleratiei si chiar luminozitatea tabloului de bord.
Ca si celelalte versiuni Insignia, si break-ul va putea fi comandat cu tractiune integrala.

Constructorul mai anunta si ca se vor introduce doua noi motoare in gama Insignia. Este vorba de un motor cu cilindree mica, turbo, pe benzina si de un nou turbodiesel. Propulsoarele se adauga celorlalte sapte deja anuntate pentru noul model.

Oficial: Opel Insignia break


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.