Casa de design italiana a aratat modelul facut special pentru un colectionar Rolls-Royce.

La concursul de eleganta de la Pebble Beach, California, Pininfarina a aratat modelul Hyperion, construit de divizia pentru proiecte speciale a casei italiene de design.

Masina are la baza modelul Drophead Coupe a celor de la Roll-Royce, dar recarosarea a dus la un concept ce evoca masinile din perioada interbelica. Pe langa modificarile cu tenta retro, s-au operat si modificari de arhitectura. Astfel, locurile din spate au fost eliminate, iar scaunului soferului a fost impins mai in spate. Elementele de caroserie sunt din fibra de carbon, iar usile sunt confectionate din lemn masiv, de catre specialisti in constructia yacht-urilor de lux.

Toate aceste modificari au fost facute la cererea lui Roland Hall, milionar si colectionar de modele Rolls-Royce. Tot el a cerut ca plansa de bord sa fie modificata pentru a face loc unor compartimente care sa gazduiasca 2 pusti de vanatoare.

Partea mecanica a lui Hyperion este exact aceeasi de la Drophead Coupe: motor V12 de 6,75 litri, capabil sa dezvolte 455 CP si sa propulseze masina pana la 100 km/h in doar 5,7 secunde.

Pininfarina Hyperion prezentat oficial

Pininfarina Hyperion prezentat oficial

Pininfarina Hyperion prezentat oficial

Pininfarina Hyperion prezentat oficial


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.