Un constructor britanic va livra in curand un supercar alimentat de un propulsor V8 diesel.

Britanicii de la Trident spun ca lucreaza de ceva timp - aproape 10 ani - la bolidul pe care il vedeti, dar rezultatele, cel putin pe hartie sunt excelente.

Supersport cu diesel - Trident IceniIceni, un roadster cu doua locuri, are sub capota un imens propulsor V8 turbodiesel, de 6,6 litri, care poate fi alimentat cu orice fel de amestecuri de motorina si biocombustibili, fara ca performantele sa fie afectate in vreun fel.
Propulsorul dezvolta o putere maxima de 550 CP/3.800 rpm, cuplul maxim fiind enorm - 1.285 Nm. Ca urmare, Iceni poate accelera pana la 100 km/h in 3,8 secunde si poate atinge o viteza maxima de aproximativ 320 km/h.

Supersport cu diesel - Trident Iceni

Masina mai rezerva o surpriza placuta, consumul de combustibil. Chiar daca vorbim de un motor cu capacitate cilindrica mare, acesta consuma 4,1 litri/100 km, cand masina merge cu o viteza de 112 km/h (70 mile/ora).

Supersport cu diesel - Trident Iceni

Sursa: Carscoop


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.