Ambele modele fac parte din gama ecoFlex a celor de la Opel.

Opel a dat primele detalii despre versiunile ecoFlex ale modelelor Astra si Corsa, cele mai economice din intreaga gama.
Ambele masini fac parte din strategia Opel de a oferi versiuni cat mai economice si mai putin poluante pe baza modeleleor conventionale, la preturi cat mai accesibile unui numar mare de clienti. Dealtfel, Astra si Corsa sunt modelele cu cel mai mare volum de vanzari din gama Opel, iar constructorul spune ca variantele ecoFlex nu vor suferi majorari semnificative de preturi.

Opel a prezentat cele mai economice modele Astra si CorsaAstra ecoFlex este echipata cu propulsorul turbodiesel de 1,7 litri, care dezvolta 110 CP si 260 Nm/2.000 rpm. Inginerii au obtinut de la acest motor un consum mediu de doar 4,5 l/100 km, emisiile de noxe fiind de 119 grame/km. Chiar daca motorul consuma foarte putin, viteza maxima este destul de buna: 188 km/h.
Opel a prezentat cele mai economice modele Astra si CorsaCum au fost obtinute aceste valori? Inginerii au avut destul de mult de lucru, dar rezultatele sunt pe masura. Electronica motorului a fost modificata, turatia de relanti micsorata, iar puntea motoare a primit un nou raport final. Cum reducerea greutatii da rezultate foarte bune in ceea ce priveste consumul, cei de la Opel au reusit sa usureze versiunea ecoFlex cu 30 de kg fata de versiunea standard. Asta nu e tot. Garda la sol a fost redusa, pentru o mai buna aerodinamica, iar pneurile pe jante de 15 inch sunt unele speciale, cu coeficient de frecare redus.

Opel a prezentat cele mai economice modele Astra si Corsa
Modelul de clasa mica Corsa ecoFlex a avut un regim asemanator cu cel al Astrei. Propulsorul turbodiesel pe care inginerii au lucrat in cazul modelului Corsa este unul mai mic. Are 1,3 litri, produce 75 CP, 170 Nm si asigura o viteza maxima de 168 km/h.
Opel a prezentat cele mai economice modele Astra si CorsaMotorul versiunii ecoFlex consuma, in medie 4,1 l/100 km, fata de 4,5 l/100 km cat consuma modelul normal. Emisiile de noxe au scazut cu 10 g/km ajungand la valoarea de 109 grame/km.
Pentru a atinge acest consum (si implicit emisii de noxe), inginerii au usurat masina cu 45 kg, au umblat la electronica motorului si la raporturile transmisiei, au micsorat garda la sol cu 20 mm si au prevazut penuri mai mici, cu frecare redusa.

Modelele Astra si Corsa ecoFlex vor fi disponibile pe piata pana la sfarsitul acestui an, iar in 2009 Opel va lansa o versiune ecoFlex a modelului Insignia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.