Jiangling Motors Company (JMC) intentioneaza sa construiasca o fabrica de masini in Polonia, fiind prima fabrica de automobile a unui constructor chinez in Europa, investitia putand depasi un miliard de euro, potrivit publicatiei poloneze Interia.

Potrivit expertilor compania chineza va fi nevoita sa investeasca peste un miliard de euro in nou a uzina din Europa. Reprezentantii producatorului chinez se vor intalnii in luna septembrie cu oficialii polonezi.

Constructorul chinez ar vrea sa produca 400.000 de masini anual, la fel ca cu uzina Fiat din Tychy, Polonia.

Din 2001, JMC produce masini cu componente de Ford sub marca Landwind. Un model de masina este Fenghua care are motor de 1,6 litri si 97 CP, o alta masina este Small cu 7 locuri si motorizari de 1,6 litri si 97 CP sau 2,0 l si 139 CP.

Printre modelele marcii chineze se mai numara landwind X6 (xpedition) si landwind X9. Masinile sunt disponibile cu doua motoare pe benzina de 2.0 l 114 CP, 2.3 l 125 CP si un motor diesel de 2,8l si 114 CP.

Jiangling este detinuta in proportie de 30% de Ford.

Sursa: Wall-Street


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.