Renault Romania a anuntat data lansarii in Romania a modelului Laguna Coupe.

Renault Laguna Coupe, in Romania din aprilie 2009Unul dintre modelele Renault apreciate in Romania - Laguna - va fi sustinut si de versiunea de caroserie coupe. Rafael Treguer, directorul de marketing al Renault Romania a declarat pentru Mediafax ca Laguna Coupe va fi lansata pe piata autohtona in luna aprilie a anului viitor.

Masina face parte dintr-o strategie prin care Renault vrea sa fidelizeze si sa atraga clienti tineri. Asta pentru ca in segmentul berlinelor de clasa medie sunt multe noutati si concurenta este pe masura.
Se stie ca a doua generatie Laguna nu a excelat din punct de vedere dinamic (la nivelul suspensiilor), francezii mizand pe confort. Laguna Coupe va fi cu totul altceva, spun cei de la Renault - suspensii mai rigide, directie si frane adaptate stilului sportiv asteptat de la un coupe, plus sistem Active Drive care permite si rotilor spate sa vireze intr-o oarecare masura pentru o mai buna stabilitate in viraje.

Renault Laguna Coupe, in Romania din aprilie 2009La nivelul motoarelor, francezii au anuntat doua noi propulsoare foarte performante - care vor fi probabil preferatele clientilor: un nou dCi V6 care produce 235 CP si 450 Nm si un V6 de 3,5 litri pe benzina a carui putere maxima este de 240 CP si care accelereaza de la 0 la 100 km/h in mai putin de 7 secunde cu ajutorul unei cutii automate cu sase trepte. Pe langa aceste propulsoare vor fi si altele, mai mici, care se regasesc si pe modelele berlina si break.

Concurentul direct pentru Laguna Coupe va fi Peugeot 407 Coupe, model peste care au trecut insa cativa ani, dar care are totusi avantajul unui stil care a placut romanilor (daca ne luam dupa vanzarile facute de 407 berlina in Romania).

Oficialul Renault Romania a mai anuntat cu acesta ocazie ca tot anul viitor va debuta pe piata din Romania si noul Renault Megane.

Sursa: Mediafax


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.