Roadster-ul si coupe-ul Z4 au ajuns la finalul carierei. Se asteapta inlocuitorul.

Una dintre cele mai iubite masini BMW, roadster-ul Z4 a iesit din productie saptamana trecuta dupa o cariera de 7 ani. Chiar daca masina este una strict pasionala, cu doar 2 locuri a reusit sa-si gaseasca aproximativ 200.000 de clienti in cei 7 ani de productie.

BMW Z4 iese din productieZ4 a fost o masina speciala in gama BMW pentru ca a venit cu acel stil nou, surpriza pregatita de Chris Bangle, dar spre deosebire de Seria 7 sau Seria 5, Z4 chiar a placut multora, inca de la lansare. Pasionatii cunosc cel mai bine modelul, acesta fiind construit pentru sportivitate...si cam atat. Doua locuri, pozitie de condus chiar in fata puntii spate, capota lunga, platforma cat se poate de sportiva, motoare pe masura - reteta perfecta pentru un roadster.

La cativa ani dupa lansarea roadster-ului, BMW a introdus in productie si modelul coupe. In gama a activat si BMW Z4 M, bolid autentic cu propulsorul de 343 CP, cu 6 cilindri in linie, preluat de la vechiul M3.

BMW Z4 iese din productieBMW Z4 a fost produs in acesti ani la uzina BMW din Spartanburg (Carolina de Nord, SUA), dar urmatorul model va fi produs in Germania. Dealtfel, nu vom astepta mult inlocuitorul lui Z4 pentru ca exista deja zvonuri conform carora masina va debuta la Salonul Auto de la Los Angeles din aceasta toamna. Este posibil ca masina sa fie prezentata sub forma de concept, dar la BMW unele concepte sunt foarte aproape, ca design, de cele de serie.

BMW Z4 iese din productie

BMW Z4 iese din productie


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.