Modelul Golf Twin Drive se lasa asteptat pana in 2015.

VW Golf Twin Drive, modelul care se incarca la priza va fi produs in 2015Acum cateva luni, VW a anuntat ca dezvolta o versiune hibrida a modelului Golf. Este vorba de Golf Twin Drive, model care dispune de un motor electric combinat cu unul turbodiesel. Particularitatea masinii consta in faptul ca bateriile care alimenteaza propulsorul electric pot fi incarcate de la o priza normala. Desigur, ele pot fi incarcate si de propulsorul conventional.

VW Golf Twin Drive, modelul care se incarca la priza va fi produs in 2015Propulsorul electric furnizeaza o putere maxima de 82 CP si permite masinii sa atinga o viteza maxima de 120 km/h. Autonomia lui Golf Twin Drive este de aproximativ 50 de kilometri, doar pe baza motorului electric. Pentru a preveni situatiile in care motorul electric ramane fara curent, VW a instalat si un turbodiesel conventional, de 2 litri, care furnizeaza 122 CP si care intra automat in functiune cand bateriile s-au descarcat, sau cand este nevoie de putere pentru o depasire.

VW Golf Twin Drive, modelul care se incarca la priza va fi produs in 2015Germanii nu se grabesc sa ofere in versiune de serie acest model, datorita faptului ca acesta nu este deocamdata la un nivel de autonomie care sa le convina. Testele se fac in prezent cu aceasta tehnologie, pe caroseria lui Golf V, dar versiunea de serie va suferi mai multe modificari.

VW Golf Twin Drive, modelul care se incarca la priza va fi produs in 2015
In primul rand, modelul de serie va fi un Golf VI, desi in 2015 Golf VI - recent prezentat - va fi aproape de inlocuirea cu o noua generatie. In al doilea rand, germanii studiaza posibilitatea ca in locul turbodieselului de 2 litri sa foloseasca pe masina de serie un turbodiesel de 1,5 litri, sperand astfel sa aduca consumul mediu la valoarea de 4,5 l/100 km.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.