Dealer-ii Ford din Marea Britanie sunt asaltati cu comenzi pentru noul Focus RS.

Desi Ford nu a anuntat inca specificatiile detaliate ale noului Focus RS si nu a pomenit nimic de preturi, amatorii de senzatii sportive in stil WRC, din Marea Britanie au plasat deja peste 1.000 de comenzi pentru noul model, care va debuta pe piata la inceputul anului viitor.

Se pare ca circa 40% dintre clienti au optat pentru culoare verde pe care o vedeti in pozele de presa. Acesta a fost dealtfel si culoarea de prezentare a masinii expuse la Salonul Auto de la Londra.

Ford Focus RS - peste 1000 de comenzi in Marea BritanieMasina arata destul de mult diferit fata de Focus ST si se poate spune chiar ca designul face aluzii discrete la masinile de WRC, la aceasta impresie punctand spoilerele mari, prizele de aer supradimensionate, eleronul, difuzorul de aer si bosajele rotilor. Este un design care va atrage atentia cam in orice mediu, iar partea buna este ca aspectul este sustinut de performante.

Motorul este, la baza acelasi de pe Focus ST. Cu 5 cilindri, de 2,5 litri si supraalimentat, dar ca urmare a modificarilor suferite la nivelul electronicii, admisiei, evacuarii si turbinei dezvolta 300 CP, fata de 225 CP cat livreaza pe ST.

Ford Focus RS - peste 1000 de comenzi in Marea BritanieInginerii Ford spun ca au luat un calcul un sistem de tractiune integrala pen RS, dar au ales in final ca masina sa fie una cu tractiune fata. Asta din doua motive. In primul rand, RS-ul este mai usor fara sistemul de tractiune integrala, iar in doilea rand modificarile operate trenului de rulare si in special puntii fata faca posibila transmisterea eficienta la sol a celor 300 CP si 410 Nm.

Puntea fata se bazeaza tot pe o configuratie McPherson, dar inginerii au modificat unele repere in asa fel incat a rezultat RevoKnuckle - sistem despre care oficialii Ford spun ca va transmite eficient cuplul la sol si nu va afecta directia. Tot de acest aspect are grija si un diferential cu alunecare limitata.

Discurile de frana au un diametru mai mare si impreuna cu pneurile performante care incalta jante de 19 inch promit distante excelente de franare.

Ford Focus RS - peste 1000 de comenzi in Marea BritanieFord spune ca manevrabilitatea lui Focus RS a fost testata fara ESP si asta pentru ca RS sa fie o placere la condus datorita raspunsului natural al masinii si nu din cauza electronicii. Masina are in serie ESP, dar inginerii Ford spun ca acesta este un element de siguranta si atat.

Deocamdata nu se stie decat ca masina va atinge 100 km/h in sub 6 secunde (ST-ul are 6,7 secunde), dar cifrele exacte urmeaza a fi comunicate de constructor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.