Germanii lucreaza deja la un bolid care sa rivalizeze cu Porsche, Ferrari si Lamborghini.

BMW pregateste un atac surpriza asupra celor de la Ferrari, Lamborghini si Porsche!Toti fanii marcii asteapta ceva cu totul deosebit de la BMW - un adevarat supercar, unul care sa se bata de la egal la egal cu oricare alt bolid exclusivist. Bavarezii au capacitatea tehnica de a face o asemenea masina - pana la urma ei sunt cei care au motorizat ceea ce a fost candva cea mai rapida masina de serie din lume - McLaren F1.

Acum BMW are in gama un model foarte performant, M6, dar acesta nu este chiar la nivelul bolizilor gen Ferrari sau Lamborghini. M6 (motor V10 de 5 litri si 507 CP) este o masina care pune accent si pe confort, nu doar pe performanta pura.

BMW pregateste un atac surpriza asupra celor de la Ferrari, Lamborghini si Porsche!Cei de la Autocar au reusit sa ia legatura cu cativa oameni din interiorul companiei BMW si au aflat ca BMW analizeaza serios posibilitatea productiei unei masini supersport pur-sange. Si asta nu e tot. Germanii nu se gandesc la ceea ce ne gandim cu totii, adica un V10 sau un V12 care sa treaca de 600 CP si la consumul caruia sa nu se uite nimeni. BMW vrea un supercar ecologic. Adica unul cu motor decent ca cilindree, 3 sau 4 litri, ajutat de un sistem de un sistem de propulsie neconventional - probabil unul electric. O posibilitate la nivelul motorului termic este adoptarea propulsorului biturbo de 3 litri, cu 6 cilindri in linie. In aceste conditii este foarte interesant ce "ajutor" pregatesc inginerii germani pentru motorul conventional, pentru ca teoretic masina ar trebui sa fie sensibil peste performantele furnizate de M3, M5 si M6.

BMW pregateste un atac surpriza asupra celor de la Ferrari, Lamborghini si Porsche!La nivel tehnic exista speculatii conform carora germanii vor utiliza cam toate elementele Efficient Dynamics pe acest bolid (sistem Stop/Start, recuperarea energiei dezvoltate la franare, injectie directa etc.) plus cateva tehnologii dezvoltate pentru Formula 1, cum ar fi sistemul KERS.

BMW pregateste un atac surpriza asupra celor de la Ferrari, Lamborghini si Porsche!La nivelul designului exista o mare posibilitate ca supercarul de care vorbim sa ia forma conceptului BMW M1 Homage, prezentat in acest an. Acesta convine si pentru ca este imaginat din start cu amplasare centrala a motorului, exact cum vrea BMW sa construiasca noul bolid. In plus, M1 Homage arata parca prea bine pentru a ramane doar un concept.

Sursa: Autocar


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.