Suedezii vor oferi un nou motor turbodiesel, in doua versiuni de putere, pentru o mare parte din modelele gamei.
Nou motor turbodiesel VolvoVolvo reimprospateaza gama motoarelor diesel, cu o noua unitate, scopul fiind acela de a concura deja ultramodernele propulsoare dezvoltate in ultimii ani de germani. Suedezii au primit numeroase aprecieri la adresa D5-ului inca de acum cativa ani, dar intre timp concurenta a avansat destul de mult.
Noul motor al suedezilor are tot 2,4 litri, ca si D5-ul actual, dar inginerii afirma ca propulsorul este in intregime nou si gandit pentru modelele aflate in partea superioara a gamei.
Propulsorul este conceput in doua variante de putere, una axata pe consum redus si cealalta pe performanta. Volvo turbodiesel - 2,4DVersiunea cea mai economica, 2.4D, dispune de un singur turbocompresor si livreaza 175 CP si 420 Nm. Aceasta isi va gasi locul sub capota modelelor S80, V70 si a versiunilor cu tractiune fata ale modelelor XC60 si XC70. Consumul mediu estimat este de 5,8 l/100 km pe S80 si 6 l/100 km pe XC70.
Turbodiesel Volvo - D5Versiunea de top, D5, ofera 205 CP, obtinuti prin aportul a doua turbocompresoare, cuplul maxim avand aceeasi valoare - 420 Nm. Inginerii spun ca cele doua turbine permit un raspuns instantaneu al motorului la apasarea acceleratiei si o plaja de turatie ceva mai mare decat la alte propulsoare turbodiesel. in aceasta configuratie, propulsorul afiseaza un consum mediu de 6,2 l/100 km pe Volvo S80 si 7 litri/100 km pe modelul XC70.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.