Constructorul de masini electrice Think a anuntat o noua tehnologie care permite o incarcare mult mai rapida a bateriilor modelelor electrice.

Sunt multi constructori care anunta de pe acum modele electrice ce vor fi lansate pe piata in decursul urmatorilor ani. Nu este doar o supozitie, ci pozitii oficiale ale unor constructori de volum, intre care va exista o concurenta acerba pentru suprematie pe acest segment.

Think CityFoarte multi specialisti nu vad insa cu ochi buni o asemenea "risipa" de modele electrice pentru ca nu cred in ele si nici in potentialul lor. Asta pentru ca toate conceptele aratate pana acum sufera de aceleasi probleme, ceea ce arata ca tehnologia este prea putin dezvoltata pentru a fi absorbita in masa, pentru a oferi o alternativa viabila la motoarele cu ardere interna.

Think CityPrimul inconvenient este pretul si necunoscutele legate de acest aspect. Masinile electrice vor fi, pentru destul de mult timp de acum incolo, destul de scumpe. Sensibil mai scumpe decat modelele clasice pe baza carora sunt construite. Iar clientii nu vor fi dispusi sa faca totul pentru a fi Eco, ci vor alege rational. Economia pe care o vor realiza prin faptul ca nu vor folosi benzina si cea datorata avantajelor fiscale s-ar putea sa nu justifice surplusul de pret la achizitie.

In plus, nu se stie nimici despre fiabilitatea acestor masini si nici despre fiabilitatea bateriilor. Cum nu exista inca o piata de masini electrice, nu se stie nici care va fi devalorizarea acestora. Iar clientii vor prefera sa nu riste.

Think CityDaca peste problemele enumerate mai sus s-ar putea trece, exista la momentul actual una principala, pe care se da de fapt batalia intre constructori. Cea a autonomiei si a timpului de incarcare a bateriilor. Majoritatea conceptelor din ziua de azi afiseaza o autonomie de maxim 200 - 250 km. Suficient in unele cazuri, dar insuficient in altele. Asta pe langa faptul ca nu exista o retea de alimentare, iar timpul necesar unei incarcari complete este de circa 6 ore.

Think CityIn aceste conditii, anuntul celor de la Think, un constructor specializat in productia de masini electrice de clasa mini, trezeste interesul. Ei spun ca au ajuns la un acord cu compania AeroVironment pentru crearea unei retele de incarcare rapida a bateriilor masinilor electrice in Statele Unite al Americii. Daca reteaua se va dezvolta treptat, sistemul de incarcare rapida este deja disponibil, urmand a fi doar distribuit in locatiile alese.

Think spune ca noua tehnologie permite incarcarea bateriilor la 80% din capacitate in doar 15 minute. Timp mai mult decat convenabil intr-o pauza de cafea pe autostrada.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.