Un japonez a inventat o pedala comuna pentru acceleratie si frana, despre care sustine ca elimina situatia in care soferul incurca pedalele.

Stiti cu totii scandalul Toyota, japonezii fiind nevoiti sa recheme in service cam 8 milioane de masini, dupa ce mai multi soferi s-au trezit cu pedala de acceleratie blocata. Toyota a recunoscut problema, dar apoi a incercat sa spuna ca multi soferi carora li s-a intamplat asta… au confundat frana cu acceleratia.

Ma rog.. nu despre asta e vorba acum, ci despre faptul ca, pornind de la acest lucru, un japonez a inventat o noua pedala. Una care contine si acceleratia si frana. Acesta spune ca pedala sa este mai eficienta decat aranjamentul clasic, cu doua pedale si elimina situatia in care soferul incurca pedalele.
Practic, este vorba de o pedala de frana normala, actionata normal, de care este legata, in partea dreapta, pedala de acceleratie. Astfel, soferul franeaza normal, dar accelereaza... citeste continuarea pe Motorstory.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.