Motoare mai mici, putere mai mare, acesta este viitorul. BMW reuseste sa scoata 245 CP si un consum de invidiat dintr-un motor de 2 litri!

BMW a pornit-o bine de tot pe calea downsizing-ului. Micsoreaza motoarele, dar intotdeauna vin cu noi solutii tehnice si performante mai bune. Si cand te gandesti cat de traditionalisti erau la capitolul asta pana acum ceva ani!

Ultima realizare a inginerilor bavarezi consta intr-un motor de 2 litri, turbo
, cu tehnologia TwinPower si Valvetronic, care ofera puterea de acum cativa ani a unui propulsor cu 6 cilindri in linie, de 3 litri, aspirat. Noul motor turbo, de 2 litri, ofera insa un consum mult redus, iar performantele dinamice pe care le ofera sunt excelente. Practic, face un clasic 6 in linie sa para exagerat de mare si gurmand.

Propulsorul furnizeaza o putere maxima de 245 CP/5.000 rpm, iar valoarea cuplului maxim este de 350 Nm/1.250 rpm. Nu stiu daca realizati ce inseamna asta… o valoare foarte buna de cuplu, la doar 1.250 rpm. Adica extrem de jos, nici macar propulsoarele turbodiesel nu ajung... citeste continuarea pe Motorstory.ro!


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.