Cat de important este ca masina ta sa fie echipata cu ESP? Iata cum functioneaza acest sistem, pe intelesul tuturor.

Imi imaginez ca multi dintre voi stiu ce este sistemul ESP si care este rolul lui in situatiile mai putin placute prin care trecem uneori la volan. Dar cred ca sunt si multi care nu stiu, asa ca le vom explica ce face si cat de important este acest sistem.

In primul rand, trebuie sa spunem ca sistemul se numeste, generic, ESC (Electronic Stability Control). Cand ne referim la sistemul asta, toti spunem ESP, dar acesta este doar sistemul construit si inregistrat de Bosch, folosit de cea mai mare parte a constructorilor. Exista insa si producatori care au dezvoltat propriile sisteme, care fac acelasi lucru, dar poarta denumiri diferite (DSC, VDC, VSC etc.)

ESC este un sistem electronic, care ajuta la stabilizarea masinii intrate in derapaj, prin comenzi automate, decise de electronica, in urma informatiilor venite de la o multime de senzori. Primul constructor care a venit cu acest sistem este... citeste continuarea pe Motorstory!


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.