Porsche nu a prezentat inca modelul Panamera, dar a aratat tehnologia hibrida care va pemite masinii sa afiseze perfomante sport cu un consum decent de combustibil.
Porsche vrea sa produca masini economice, dar cu aceleasi performanteCoupe-ul cu patru usi Panamera intarzie inca sa-si faca aparitia, dar cei de la Porsche ne spun ce tehnologie va fi inglobata pentru a arata ca masina este intr-un stadiu foarte avansat de dezvoltare. Tehnologia hibrid, care va fi oferita alaturi de celelalte versiuni dotate cu motoare termice, este cea de pe Porsche Cayenne hibrid, versiune al carei debut pe piata a fost amanat. Este vorba de un motor conventional, care dispune de un ambreiaj suplimentar care il leaga de propulsorul electric. Acest modul cu ambreiaj integrat gestioneaza corelatia din functionarea celor doua tipuri de motoare. Se poate merge doar cu ajutorul motorului electric, cand nu e nevoie de prea multa putere si bateriile situate in podeaua portbagajului sunt incarcate, sau se poate combina puterea celor doua motoare atunci cand acestea functioneaza in acelasi timp, pentru obtinerea unor acceleratii demne de o masina sport de talia Porsche. Inginerii spun ca, la o utilizare normala, fara excese, consumul mediu de combustibil este de 9 litri/100 km.

Panamera va fi lansat abia anul viitor, cu motoare conventionale la inceput. Abia apoi va urma versiunea hibrid, comercializata in functie de cerintele pietei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.