O cu totul noua abordare a Matizului din partea unui tuner.
Chevrolet Matiz V8Un tuner belgian a facut o alegere cel putin ciudata cand s-a decis sa construiasca un bolid extrem, dar rezultatul e mai mult decat interesant. Seful companiei de tuning FAS (Fourdin Auto Sport) a avut ambitia de a transforma un Matiz intr-un supercar capabil sa faca fata multora dintre masinile supersport de traditie. Si se poate spune ca a reusit.
Chevrolet Matiz V8Cum nu se punea problema sa scoata o putere impresionanta din micul motor de serie al masinii, tunerul a montat un V8 de 7 litri de la Chevrolet Corvette Z06. Puterea maxima este de 550 CP, iar masina (bineinteles cu tractiune spate) accelereaza de la 0 la 100 km/ in numai 3,7 secunde. 200 km/h sunt atinsi in 11 secunde, iar viteza maxima este de 260 km/h.
Caroseria nu putea sustine asemenea “cifre” asa ca a fost modificata serios -un kit de exterior care sa confere mai multa stabilitate, ecartament marit si suspensii intensiv modificate, la fel si franele. In plus, ocupantii micului bolid sunt protejati de un roll-cage bine fixat de structura masinii.
Chevrolet Matiz V8
Sursa text&foto: Autoblog.nl


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.