Politia din Germania va avea la dispozitie un BMW 123d Coupe preparat de tunerul AC Schnitzer.

BMW 123d by AC SchnitzerVa intrebati probabil de ce nu le ajung politistilor germani masinile de serie si au apelat la tuneri. Nu este vorba de asa ceva. Aceasta masina face parte dintr-un program al asociatiei tunerilor germani (VDAT) care a inceput inca de acum 4 ani sa creeze anual cate un model special, destinat politiei.

BMW 123d by AC SchnitzerCampania in cadrul careia a fost realizat aceste BMW 123d Coupe se numeste "Tune it! Safe!" si promoveaza tuning-ul responsabil si legal. Practic, ii incurajeaza pe cei care isi tuneaza masinile sa o faca intr-un cadru legal, fara sa-si puna viata in pericol prin modificari extreme si riscante la nivel de siguranta.

BMW 123d by AC SchnitzerIn acest an, sarcina de a realiza un model deosebit le-a revenit celor de la AC Schnitzer, tunerul german prezentandu-se cu un BMW 123d Coupe modificat. Pe langa culorile specifice masinilor de politie din Germania si echipamentele de lucru, AC Schnitzer a inserat spoliere fata/spate modificate, alte jante si un eleron proeminent pe capota portbagajului.

BMW 123d by AC SchnitzerInteriorul nu a suferit modificari extreme, dar a fost putin "atins" de designerii de la AC Schnitzer. Scaunele sunt unele sport, din piele, iar plansa de bord, schimbatorul, volanul si manerele usilor au fost ornate cu fibra de carbon. Pedalierul din aluminiu completeaza un aspect, nu extrem, dar deosebit.

BMW 123d by AC SchnitzerMotorul, un turbodiesel de 2 litri si 204 CP a fost modificat de inginerii tunerului german. Puterea maxima a ajuns la 241 CP, iar cuplul maxim a fost marit cu 80 Nm ajungand la 480 Nm. Masina este dotata cu o cuitie de viteze automata, cu 6 trepte si poate accelera de la 0 la 100 km/h in 6,7 secunde. Tinuta de drum este mult mai buna, spun germanii, dupa ce au montat o suspensie sport si au micsorat garda la sol cu 30 mm.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.