Cu putin timp inaintea deschiderii Salonului Auto de la Frankfurt, Brabus a dezvaluit surpriza pe care o anuntase nu demult.

Aceasta se cheama Bullit si te face sa te intrebi cat de mult e prea mult.Germanii au pus deoparte tot ce aveau mai bun si au creat…un monstru de 730 CP! Mai exact au montat propulsorul V12 biturbo de 6,3 litri pe o caroserie a noului C-Klasse. Motorul, conceput pentru Brabus Rocket, face ca masina sa accelereze de la 0 la 100 km/h in 3,9 secunde, 200 km/h fiind atinsi in 10,5 secunde, iar 300 km/h in 24,5 secunde. Cei de la Brabus spun ca viteza maxima este de peste 360 km/h.

Kitul exterior si mai ales spoilerul fata, au fost elaborate si dupa dorinta designerilor dar si dupa cea a tehnicienilor care au testat foarte mult masina in tunelul aerodinamic. Era si cazul, avand in vedere ca e posibil ca Mercedes sa nu se fi gandit vreodata ca C-Klasse ar trebui sa suporte o asemenea putere. Suspensia este mai coborata, iar transmisia automata cu cinci trepte a fost masiv modificata pentru a se descurca cu cei 1.100 Nm ai cuplului maxim. Maxim pentru aceasta masina, pentru ca motorul e in stare de 1.320 Nm, dar inginerii au preferat o limitare electronica la 1.100 Nm in cazul lui Bullit, pentru a cruta rotile spate la o accelerare mai serioasa..

Pretul lui Bullit a fost stabilit la 350.000 de euro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.