Inginerii de la Brabus si-au propus sa vada cat de mult pot impinge limuzina Maybach pe scara performantei.

Tunerului german Brabus a inceput sa-i placa mult de tot recordurile de viteza. Dupa ce acum un an l-a "dus" pe Brabus Rocket (pe baza lui Mercedes CLS) la 365,7 km/h, cei de la Brabus au vrut sa vada limitele limuzinei Maybach. Asa ca germanii au montat pe modelul Maybach 57 motorul SV12 biturbo de 6,3 litri, a carui putere maxima este de 730 CP. Cuplul maxim de 1.320 Nm este limitat electronic la "doar" 1.100 Nm, probabil pentru ca transmisia automata cu 5 trepte sa faca fata solicitarilor. Pe pista de la Nardo (Italia) masina a ajuns la viteza de 330,6 km/h, dupa ce in prealabil s-au folosit jante speciale si un modul care coboara garda la sol cu 15 mm.

Cea mai rapida limuzina de superlux
Brabus a mai dus o data Maybach-ul 57 peste granita celor 300 km/h, in 2005, cand masina a atins 314 km/h, dar motorul V12 dezvolta atunci "doar " 640 CP.

Comunitatea SOTTO
Va invitam sa o descoperiti, sa va completati profilul si sa beneficiati de toate avantajele ei. Puteti comenta si initia discutii pe forum sau pe blog, va puteti face grupuri de prieteni, puteti posta albume de poze si clipuri video, asta pe langa multe alte optiuni pe care vi le ofera comunitatea SOTTO!
Sugestiile si parerile sunt binevenite!


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.