Tunerul Arden este specializat pe marci britanice si are o slabiciune pentru Jaguar.

Cel mai sportiv model al celor de la Jaguar in aceste momente, modelul XKR, a fost luat la bani marunti de cei de la Arden, care s-au decis sa nu piarda vremea cu recalibrari de electronica si atat. Asa ca nemtii au luat motorul V8 de 4,2 litri, l-au facut bucati, iar cand l-au reasamblat a iesit ceva destul de diferit. Cilindreea propulsorului supraalimentat a crescut de la 4,2 la 4,5 litri si ca urmare puterea maxima este acum de 480 CP ( de la 416 CP pentru versiunea de serie). Cuplul maxim a urcat si el de la 560 Nm la 640 Nm. Cu noile specificatii masina accelereaza de la 0 la 100 de km/h in 4,1 secunde si poate ajunge la o viteza maxima de 305 km/h. Testul de viteza maxima s-a desfasurat pe pista de la Papenburg, in Germania, deci viteza nu e doar una teoretica.

Jaguar XKR by ArdenMasina, botezata XKR AJ20 dispune si de un pachet aerodinamic care costa in spoiler fata cu prize de aer mai mari, praguri laterale si spoiler spate redesenat. Inginerii Arden au reusit, prin aceste modificari, sa scada coeficientul aerodinamic de la 0.385 la 0.357. Jantele sunt de 21 de inch, iar suspensia este una sport, cu amortizoare special ajustate pentru modelul britanic.

XKR AJ20 va fi cu siguranta preferatul clientilor care apreciaza modificarile nu neaparat foarte spectaculoase, dar facute cu bun gust.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.