Tunerul german G-Power a pregatit un BMW M5 care poate sa umileasca lejer un Audi RS6.

BMW M5 Hurricane: 730 CP!E adevarat ca RS6 este versiunea "stock" iar BMW M5 Hurricane, cum este botezata masina celor de la G-Power beneficiaza de un tuning consistent, dar diferenta de putere este si ea foarte mare la acest nivel.
BMW M5 Hurricane: 730 CP!

Germanii nu s-au complicat nici cu vreun "look" extrem de agresiv, nici cu modificari discrete in compartimentul motor. Pur si simplu au grefat doua compresoare propulsorului V10 de 5 litri, care dezvolta in mod normal 507 CP. Presiunea de supraaalimetare este deocamdata destul de mica - doar 0,5 bari, dar puterea motorului a luat-o razna. Cei de la G-Power au reusit sa obtina nu mai putin de 730 CP din cei 5 litri cat are motorul, asta in conditiile in care compresoarele merg cam la jumatate din capacitate.
Tunerul nu a spus cat ii trebuie masinii pentru a ajunge la 100 km/h, dar viteza maxima pe care a atins-o Hurricane este de aproximativ 340 km/h. Si asta nu e tot. G-Power vrea sa mareasca presiunea compresoarelor la 1 bar, preconizand ca astfel puterea maxiam va ajunge la 800 CP.

BMW M5 Hurricane: 730 CP!Interesant este ca si departamentul M de la BMW pregateste un M5 biturbo. Nu se stie daca nemtii au luat in considerarea aceasta versiune inca de la inceput sau…nu se mai simt bine de cand a aparut Audi RS6 cu V10 biturbo de 580 CP si vor sa treaca din nou pe primul loc.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.