ABF Performance a creat cel mai rapid Mini Cooper S din lume.

Mini USA si ABF Performance si-au unit fortele si au realizat un exemplar Mini absolut exceptional prin prisma puterii si performantelor dinamice.
Preparatorul american a lucrat pe un Mini Cooper S din 2002 pe care l-a transformat intr-un bolid al carui principal scop este sa impresioneze pe pistele de drag racing din Statele Unite.

Tuning extrem - Cel mai rapid Mini Cooper S din lume!Motorul este acelasi, de 1,6 litri prezent pe masina de serie, dar un turbocompresor gigant il indoapa cu un debit de aer atat de mare incat puterea maxima a ajuns la 650 CP (versiunea de serie are 175 CP). Tractiunea nu este integrala, cum s-ar putea presupune. Cei 650 CP sunt transmisi doar puntii fata si ajung la asfalt prin intermediul unor pneuri slick. BMW si ABF Performance nu spun nimic despre cum reuseste masina sa accelereze cu 650 CP doar pe puntea anterioara. Si nu spun nimic nici despre cum a fost modificata cutia (sau ambreiajul) pentru a rezista la asa ceva.

Totusi masina merge si merge excelent, dupa cum se poate vedea in clipul video. Recent, Mini-ul a fost omologat ca fiind "cel mai puternic si mai rapid Mini" din lume, dupa ce a reusit sa parcurga sfertul de mila in 10,48 secunde, viteza de iesire fiind de 216 km/h.

ABF Performance va incepe productia unor modele Mini destinate exclusiv curselor, dar americanii au planuri mari si cu acest exemplar, creat deja. ABF vrea mai multa putere si spune ca, si asa cu 650 CP, masina va fi capabila sa parcurga sfetul de mila in circa 9 secunde, dupa cateva setari la suspensii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.