Mercedes a initiat un concurs pentru tuneri, subiectul fiind noul SUV GLK.

Zilele acestea aproape toti constructorii mari arata cu ce s-au pregatit pentru show-ul de tuning SEMA, evenimentul gazduit la Las Vegas fiind unul foarte indragit de publicul tanar si amator de tuning.

Mercedes s-a pregatit pentru eveniment intr-un mod mai deosebit. germanii au lansat o provocare tunerilor din intrega lume, urmand ca, dupa ca vad rezultatele, sa fie alese 4 proiecte care vor fi prezentate oficial la SEMA. Singura conditie pusa tunerilor a fost ca acestia sa lucreze pe baza modelului GLK, noul SUV al celor de la Mercedes.

Zilele trecute, germanii au ales cele 4 proiecte castigatoare.

Cele mai neconventionale modele Mercedes GLK!GLK Pikes Peak Rally Racer. Modelul este creatia celor de la Renntech, care au sediul central in Florida, USA. GLK Pikes Peak Rally Racer a fost conceput ca o masina de curse, special pentru raliul Pikes Peak si pe langa aspectul foarte agresiv dispune de propulsie hibrida. E adevarat, nu sunt detalii legate concrete legate de eficienta propulsiei hibride. Cei dela Renntech spun doar ca motorul electric ajuta masina sa-si imbunatateasca semnificativ acceleratia. Oricum, vizitatorii de la SEMA vor admira mai degraba kitul de exterior, destul de complex si fara prea mari legaturi cu rotunjimile caracteristice masinilor de strada. Un element distinctiv (nu numai pentru acest model ci si pentru mai toate masinile participante la raliul Pikes Peak) este uriasul eleron montata deasupra lunetei.

Cele mai neconventionale modele Mercedes GLK!
Brabus Widestar este un alt model ales de cei de la Mercedes. Cum cei de la Brabus sunt germani, nu s-au complicat cu versiuni pentry raliuri ci au lucrat la un kit tehnic si de exterior specific SUV-urilor ce vor sa bata la acceleratie unele berline destul de performante.

Cele mai neconventionale modele Mercedes GLK!

GLK Urban Whip este facut tot de americani, mai excat de tunerul Boulevard Customs si asta se vedere. Americanii prefera stilul extravagant, asa ca au transformat modelul GLK intr-un cabrio prin taierea (destul de brutala din punct de vedere al desigmului) montantilor care sustin plafonul. "Simplu", dar de efect. De efect sunt si rotile de 26 de inch, dar si sitemul de sunet care, spun cei de la Mercedes, poate face fata unor petreceri nu foarte discrete.

Cele mai neconventionale modele Mercedes GLK!
Legendar Motor Company, din Canada, i-a convins pe cei de la Mercedes cu GLK Rock Crawler. Canadienii au preferat sa orienteze aptitudinile SUV-ului Mercedes catre latura offroad, asa ca au aparut jante cu pneuri speciale, bullbar-uri si o baterie de proiectoare montata pe plafon.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.