Auto 3 Februarie 2016 15:29
Ford Motor intentioneaza sa elimine sute de locuri de munca si sa opreasca productia mai multor modele la divizia din Europa, parte a unei strategii de a mentine pe profit operatiunile europene.

Ford Europa intentioneaza sa propuna angajatilor europeni pachete financiare pentru plecarea voluntara si se asteapta ca mai multe sute de persoane, din cei aproximativ 10.000 de angajati, sa accepte. De asemenea, compania intentioneaza sa renunte la productia in Europa a mai multor modele neprofitabile, urmand sa se concentreze asupra unor modele cu marje mai ridicate, precum SUV-urile, a informat Ford.

[Update]

Ford Romania : Uzina de la Craiova nu va fi afectata

Anuntul facut miercuri de Ford Motor, potrivit caruia grupul intentioneaza sa elimine sute de locuri de munca in Europa, nu ii va afecta pe angajatii uzinei de la Craiova, au anuntat reprezentantii din Romania ai companiei americane.

"Anuntul facut astazi de Ford cu privire la programele de incetare voluntara a relatiilor de munca sunt deschise pentru 10.000 de salariati ai companiei in principal din Marea Britanie si Germania. Ne asteptam ca aceste programe sa se concretizeze cu reducerea a cateva sute de pozitii. Nu ne asteptam ca aceste programe sa afecteze uzina noastra din Craiova. Anuntul de astazi face parte dintr-un plan mai amplu al Ford de a construi o afacere solida si profitabila la nivel european", au declarat reprezentantii Ford.


Ford obtine aproximativ 19% din venituri in Europa, iar anul trecut a inregistrat in regiune un profit inainte de taxe de 259 milioane de dolari. In 2012-2014, producatorul auto a pierdut in regiune peste 3 miliarde de dolari, informeaza MEDIAFAX, citand Marketwatch.com.

Seful Ford Europa, Jim Farley, a refuzat sa precizeze productia caror modele va fi oprita, insa vanzarile B-Max si S-Max au inregistrat anul trecut scaderi de peste 10%, in contextul in care europenii s-au reorientat intr-o masura tot mai mare catre SUV-uri si crossover-uri. B-Max, produs la Craiova, a inregistrat anul trecut o scadere a vanzarilor din Europa cu 7.900 de masini, la 45.500 masini.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.