Soferii care isi respecta si isi iubesc masina stiu ca exista cateva lucruri pe care pot sa le faca pentru a dubla durata de viata a autovehiculului.

Nu este usor sa intretii o masina in mod corespunzator, mai ales pe soselele pline de gropi ale Romaniei. In plus, atunci cand te gandesti sa cumperi o masina, ar trebui sa iei in considerare si costurile de intretinere ale acesteia.

Daca investesti timp in intretinerea masinii, vei evita defectiunile majore care te-ar putea obliga sa scoti periodic din buzunar sume mari de bani. Totodata, astfel de probleme majore vor micsora valoarea de revanzare a autoturismului.

Iata ce trebuie sa faci daca vrei sa dublezi durata de viata a masinii tale:

1. Verifica si schimba uleiul la timp

Uleiul de motor trebuie schimbat cu regularitate, conform autobytel.com, la un anumit interval de kilometri parcursi. Este foarte important sa cumperi ulei de motor de foarte buna calitate, precum cel pe care il gasesti in astfel de magazine, deoarece acesta este vital pentru buna functionare a motorului. In caz contrar, defectiunile vor aparea mult mai repede decat te-ai astepta. In plus, schimba uleiul cu cel putin 1000 de km inainte de a parcurge distanta recomandata. Specialistii te sfatuiesc sa schimbi uleiul la fiecare 5000 de km parcursi.

2. Alege cauciucurile potrivite si schimba-le intre ele

Nu circula cu niste cauciucuri uzate. Riscul ca acestea sa explodeze este foarte mare, iar accidentele din cauza pneurilor nepotrivite sunt frecvente. In plus, schimba-le intre ele pentru a le prelungi durata de viata si pentru a evita uzarea excesiva a unora. Dupa cum aflam de pe wikihow.com, este indicat ca dupa 10.000 de km parcursi sa muti cauciucurile intre ele pe diagonala: dreapta – fata cu stanga – spate si stanga – fata cu dreapta – spate.


3. Fa o revizie periodica

Legislatia te obliga sa faci periodic o revizie tehnica a masinii, insa intervalul de timp dintre revizii ar putea fi, totusi, mult prea mare. Unele piese se strica pur si simplu, indiferent daca mecanicii te-au avertizat sau nu cu privire la acest lucru, iar o piesa stricata creeaza un efect de domino in privinta avarierii multor altor elemente componente ale motorului. Dupa cum ne sfatuieste publicatia carcare.org, mergi de doua ori pe an cu autovehiculul la un mecanic sau la un service auto in care ai incredere, pentru a descoperi eventualele probleme la timp. In ciuda aparentelor, aceasta este cea mai ieftina solutie care te ajuta sa prelungesti durata de viata a masinii tale.

Citeste si:
Zeci de mii de polițe RCA expiră în câteva zile. Ce trebuie să facă...
Zeci de mii de polițe RCA...

4. Foloseste piese autorizate de producatorul masinii

Nu economisi bani cumparand cele mai ieftine piese, ci economiseste cumparand componente de calitate, care vor prelungi durata de functionare optima a masinii. Cele mai sigure piese sunt cele autorizate de producatorul autovehiculului.

5. Ai grija de aspectul ei

Daca masina a suferit zgarieturi, micile pete de rugina care apar la un moment dat se pot extinde intr-un timp foarte scurt. Daca vrei sa preintampini o astfel de problema, trateaza fiecare zgarietura cu atentie si ai grija de aspectul masinii tale atat la exterior, cat si la interior. In acest fel si pretul ei la revanzare se va mentine ridicat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.