Auto 14 Martie 2016 14:54
Bentley a reusit sa surprinda din nou pe toata lumea cu noul sau SUV. Desi, acum 3 ani in urma Bentayga era doar un concept, care impresiona prin noutatile si stilul agresiv pe care il prezenta, astazi aceasta poate fi cumparata pentru mai putin de 300.000 euro in varianta echipata complet.

Probabil v-ati intrebat (ca si mine, de altfel) de ce a ales Bentley sa faca un SUV. Ei bine, oamenii care isi permit achizitionarea unei astfel de masini au in garajul lor si alte masini. Alegerea unui SUV vine odata cu schimbarea vremii. Este adevarat ca o masina de acest gen iti ofera mai multa siguranta pe vreme naprasnica, asa ca a fost o decizie de business geniala. ,,Problema” e ca au facut o treaba foarte, foarte buna construind Bentayga.

Nu e niciun secret pentru nimeni ca cei de la Bentley puteau alege un nume mai bun pentru masina lor, insa esti atras si de aceasta ciudatenie care te invita inspre necunoscut: ,,Bentayga”. Chiar daca nu iti rezoneaza cu nimic cunoscut, stii ca acest automobil iti va fi partenerul tau in orice moment al vietii tale. Luxul de care da dovada aceasta noua creatie a celor de Bentley este incredibil. Te poti bucura de ultimele tehnologii integrate in masina ta, iar intr-acelasi timp vei avea parte si toata puterea pe care ti-o doresti intr-un adevarat Bentley. Cu o viteza maxima de 301 km/h iti sunt garantate toate senzatiile tari de care ai nevoie. Legenda spune ca Ettore Bugatti a spus odata despre Bentley ca masina cu motorul de 4,5 litri este cea mai rapida duba. Sigur nu stia ca va ajunge sa fie profet, intrucat Bentley a creat o bijuterie care cu usurinta se poate aseza in varful coroanei acestei marci renumite la nivel mondial.

Bentley vindea pana la lansarea Bentayga circa 10.000 de vehicule anual, insa o data cu lansarea noului SUV acestia se asteapta ca numarul vanzarilor sa se dubleze.

Cei de la AutoExpress din Marea Britanie spun ca masina este foarte usor de condus si, mai mult, interiorul parca te cuprinde intr-o lume a podoabelor excesive si te mentine conectat la realitate si atent la drum. Masina este dotata cu toate sistemele de siguranta posibile si ofera siguranta crescuta pasagerilor prin faptul ca este echipata cu ultimele tipuri de airbaguri si protectie la nivelul membrelor inferioare. Avand in vedere ca mare parte din accidentele serioase se sfarsesc cu leziuni serioase la aceste doua categorii, Bentley a reusit sa puna accent pe securitatea celor aflati in masina.

Chiar daca este un apartament pe patru roti, Bentayga poate parcurge cu usurinta si cele mai grele trasee offroad. Suspensia si sistemul de ulei au fost gandite intr-asa fel incat noul SUV sa nu aiba niciun fel de problema la parcurgerea unor drumuri greu accesibile cu alte masini. Chiar daca masina a fost gandita sa faca fata la orice tip de provocare, cu siguranta va fi folosita mai mult pentru a duce copiii la scoala intr-o zi ploioasa.

Citeste si:
Bentley prezintă noul Mulliner Batur, cel mai puternic model din...
Bentley prezintă noul...

Motorul W12 de 6 litri ofera 600 de cai putere la indemana soferului, atunci cand ajunge in 6000 rpm.

Poate unul dintre cele mai interesante optionale pe care masina aceasta le are de oferit este reprezentat de ceasul Breitling care se afla in mijlocul bordului. Acesta poate fi comandat in varianta aur roz sau aur alb si costa aproximativ 140.000 de euro. Un ceas de acest fel este facut in trei luni si este fabricat exclusiv pentru Bentley.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.