Auto 23 Martie 2016 17:29
Cadillac are planuri pentru o masina care nu trebuie niciodata dusa la benzinarie.

8 grame de Toriu vor putea asigura cantitatea de combustibil necesar pentru ca aceasta masina sa mearga fara probleme aproape 2.000.000 de km. Suna uimitor si parca nerealist, insa cercetatorii de la Laser Power System au gasit o metoda de propulsie care produce electricitate folosind un sistem laser.

Cadillac este cea care dezvolta in acest moment acest proiect si investeste in cercetare. CEO-ul companiei spune ca masina nu va avea nevoie de alimentare niciodata, intrucat 8 grame de toriu pot produce aceeasi cantitate de energie ca 28,000 de litri de benzina.

Toriul se aseamana cu uraniul, insa nu este la fel nociv ca acesta, arata cei de la politicalblindspot.com.

Un alt avantaj imens al acestei masini este reprezentat de faptul ca nu va trebui niciodata schimbat nimic la ea, in afara de echilibrarea rotilor din 5 in 5 ani, spun cei de la Cadillac. Este un concept in momentul de fata, insa ideea atrage tot mai multi sustinatori. Creatorii acestui concept sunt increzatori ca vor lansa in curand un adevarat prototip care va putea incepe testele autorizate pe strazile publice.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.