Auto 25 Martie 2016 16:59
Grupul auto Volkswagen a decis chemarea pentru reparatii a peste 800.000 de vehicule marcile Volkswagen Touareg si Porsche Cayenne, din cauza unei defectiuni la una dintre pedale.

Vor fi chemate 391.000 de masini Volkswagen Touareg si 409.477 Porsche Cayenne, fabricate in perioada 2011-2016. "Este vorba de o decizie care are scop preventiv, din cauza unei potentiale defectiuni la un arc al mecanismului unei pedale", precizeaza grupul auto german, informeaza site-ul agentiei Reuters, citat de MEDIAFAX.

In septembrie 2015, Volkswagen a anuntat ca circa 11 milioane de autovehicule ale grupului, la nivel mondial, sunt afectate de scandalul emisiilor poluante. Scandalul a izbucnit dupa ce Agentia americana pentru Protectia Mediului (EPA) a acuzat VW ca a instalat sisteme speciale pe unele autoturisme diesel pentru a evita standardele federale din SUA in materie de emisii, expunand cetateni americani la gaze poluante. Constructorul auto german ar fi instalat un software special in calculatorul de bord al unor modele diesel Volkswagen si Audi.

Dispozitivul este programat sa activeze un sistem de filtrare completa a particulelor doar in timpul testelor oficiale pentru emisii. Dupa teste, adica in situatiile generale de functionare a motorului, dispozitivul dezactiveaza sistemul de filtrare a particulelor, sustine Agentia americana pentru Protectia Mediului. Potrivit autoritatilor americane, 482.000 de autoturisme cu motoare diesel au incalcat standardele federale americane privind emisiile de dioxid de carbon.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.