Auto 7 Aprilie 2016 16:03
Olanda a hotarat ca masinile care functioneaza pe combustibili fosili sa nu mai fie comercializate pe teritoriul sau. In schimb, va incuraja cumpararea autovehiculelor electrice sau care functioneaza pe resurse nepoluante (hidrogen, toriu) si utilizarea bicicletelor.

Olanda nu se joaca atunci cand vine vorba de eliminarea agentilor poluanti.

Camera inferioara a Parlamentului a adoptat cu majoritate de voturi proiectul legislativ care prevede ca masinile care folosesc combustibil fosil nu mai pot fi comercializate pe teritoriul olandez incepand cu 2025. Este o miscare menita sa incurajeze un viitor verde si curat. Olanda va permite din 2025 doar achizitionarea de autovehicule electrice si mizeaza mai mult mai utilizarea bicicletelor de catre cetateni pentru a scadea sedentarismul in randul populatiei.

Vanzarile de autovehicule electrice sunt in crestere an de an in Olanda, asa ca nu ar trebui sa reprezinte o problema pentru marii producatori si pentru furnizorii de petrol, intrucat acestia au mai bine de un deceniu la dispozitie pentru a se adapta politicilor guvernului olandez.

Chiar si asa, au existat reactii adverse la hotararea pe care acestia se pregatesc sa o implementeze, relateaza cei de la InsideEVS.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.