Auto 23 Aprilie 2016 11:30
Ministerul Mediului, prin Administratia Fondului pentru Mediu (AFM), ofera o subventie in valoare de 20.000 de lei (aprox. 4.500 de euro) la achizitia unui autoturism electric.

Cetatenii si firmele care isi vor cumpara un automobil 100% electric vor primi prin programul guvernamental Rabla Plus un ajutor de circa 6.000 de euro, a anuntat ministrul mediului, Cristiana Pasca Palmer. Ea a anuntat si ca Guvernul pregateste ghidul de finantare pentru accesarea fondurilor necesare realizarii retelei de alimentare a automobilelor electrice.

Avand in vedere ca prima de casare pentru o masina veche este de 6.500 lei, o persoana care doreste sa isi cumpere o masina 100% electrica "va avea un sprijin total de aproape 6.000 euro", a declarat ministrul Mediului, avand in vedere ca programul din acest an prevede acordarea unui eco-tichet de 20.000 de lei pentru astfel de masini.

Cei care opteaza pentru programul Rabla Plus, pot beneficia de o prima de 5.000 de lei, conditia fiind sa cumpere o masina "care nu polueaza deloc". Cei care opteaza pentru Rabla plus nu sunt obligati sa caseze masini vechi. Dar daca au masina veche de casat, beneficiarii pot primi un un tichet de 6.000 de euro, conform Ministerului Mediului.

Debutul programului Rabla 2016 ar urma sa aiba loc, cel mai probabil, la jumatatea lunii mai.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.