Auto 15 Iunie 2016 13:00
Romanii care vor sa aleaga o masina care nu polueaza beneficiaza din partea AFM de doua tipuri de eco-tichete

un eco-tichet de 5.000 de lei pentru achizitionarea unui autoturism nou electric-hibrid,  sau un eco-tichet de 20.000 de lei pentru masinile noi 100% electrice. Programul Rabla Plus este programat sa demareze pana la sfarsitul acestei luni. In prezent, producatorii se afla in procedura de validare. In cazul acestui Program dispare obligativitatea de casare a unui autovehicul vechi, conditia fiind impusa doar in cazul cumularii celor doua programe. Cele doua axe ale programului pot fi accesate de populatie separat sau combinat. In situatia in care un cetatean detine o masina veche pentru casat si doreste sa achizitioneze un autoturism nou 100% electric sau nou electric hibrid, va beneficia de un sprijin financiar de aproximativ 6.000 de euro, deoarece va primi, concomitent, atat prima de casare de 6.500 de lei cat si ecotichetul de 20.000 de lei sau cel de 5.000 de lei.

Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor estimeaza ca anul acesta, prin programul Rabla 2016 vor fi scoase din circulatie aproximativ 20.000 autovehicule poluante.

Eforturile statului sunt insa anihilate de importurile de autoturisme second hand, mult mai poluante. Potrivit presei, in primele patru luni ale acestui an aproape 89.000 de autoturisme second hand au fost inmatriculate in Romania, relateaza Digi24.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.