McLaren lanseaza o jucarie de top pentru copii, o versiune in miniatura a masinii sport P1. Compania britanica glumeste si spune ca micul model atinge viteza maxima in 2 secunde, are pozitie de condus centrala si nu are plafon.

Masina este dedicata copiilor mai mici de 6 ani. “Micul McLaren P1 difera de fratele sau mai mare (masina reala – n.r.) in doua privinte importante. In primul rand are o pozitie de condus centrala, la fel ca iconicul McLaren F1. In al doilea rand, cei mici vor putea experimenta ceea ce adultii nu pot niciodata: un McLaren P1 fara plafon”, spune producatorul auto britanic.

Masina are sistem audio si trei viteze, iar singura culoare disponibila este galbena (Volcano Yellow). Viteza maxima este de circa 5 km/h.

Aceasta masinuta este prima de acest fel care poarta sigla McLaren si singura recunoscuta ca produs oficial al marcii, licentiata ca atare.

Modelul poate fi cumparat de la dealerii McLaren din ultimul trimestru al acestui an si de la distribuitorii mari de jucarii de pe mapamond. Pretul oficial anuntat este de 375 lire sterline, adica 430 euro (1.920 lei).

Modelul miniatural are gene ultra sportive: masina adevarata are un motor V8 de 3,8 litri pe benzina, turbo, ajutat de un motor electric. Puterea totala combinata furnizata este de 916 Cai Putere (CP), iar cuplul maxim este de 900 Newton-metru (Nm). In ciuda performantelor ridicate, emisiile de CO2 sunt de 200 grame/km sau chiar zero atunci cand masina ruleaza pur electric. McLaren spune ca P1 poate rula pe distante de pana la 20 km in mod electric.

Cu un pret de un milion de euro, P1 are performante impresionante: atinge 100 km/h in mai putin de 3 secunde, iar pragul de 300 km/h este atins in 17 secunde. Viteza maxima este limitata la 350 km/h, scrie HotNews.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.