Politia Rutiera s-a intarit in lupta de depistare a soferilor care incalca legea prin depasirea vitezei prin faimosul cinemometru laser model TruCAM, nedetectabil, cunoscut drept "pistolul radar". Din 2017, politistii vor avea parte un nou instrument pentru prinderea vitezomanilor si anume radare-drone.

Conform informatiilor intrate in posesia ziarului “National”, pe autostrada A2 – cea care leaga Bucurestiul de Constanta – cele doua elicoptere MAI care au asigurat in aceasta vara un trafic adecvat, plus masinile neinscriptionate, care surprindeau abateri de la Codul Rutier, vor fi inlocuite de radare-drone.

Din cate se pare, noile aparate de detectare a vitezei vor fi folosite in prima faza pe autostrada care duce catre Litoral, urmand ca in scurt timp dronele-radar sa fie utilizate si pe celelalte doua autostrazi in functiune, A1 (Bucuresti – Pitesti) si A3 (Bucuresti – Ploiesti).

Radarele-drone sunt deja in functiune in China. Acestea survoleaza zona de la 50 de metri inaltime si trimit imagini video catre ofiteri. Pe langa depasirea vitezei legale, acestea pot prinde si altfel de incalcari ale Codului Rutier, precum utilizarea in mod ilegal a bandei de urgenta, scrie b1.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.