Auto 7 Decembrie 2016 18:15
Un schimb oficial de scrisori dintre Apple si Autoritatea Nationala pentru Siguranta Traficului pe Autostrazi (National Highway Traffic Safety Administration) din Statele Unite care a ajuns in atentia publicului dezvaluie posibilitatea ca Apple sa produca un soft pentru masini inteligente.

Apple Car este unul dintre cele mai misterioase proiecte Apple, si, tocmai de aceea este o sursa excelenta de zvonuri dintre cele mai diverse; oamenii au discutat toate ideile fezabile, de la construirea unei masini propriu-zise la crearea unui soft autopilot. Recent, marii profeti din domeniu s-au lasat angajati in discutie, astfel ca, acum, este evident ca, daca Proiectul Titan va avea o finalitate, aceasta va consta doar intr-un nou program, conform imagazin.ro.

Schimbul de scrisori pe care l-au descoperit cei de la VentureBeat confirma acest lucru, asa ca putem incepe sa facem previziuni in privinta datei la care noul program va deveni realitate. Dialogul despre care vorbim a avut loc intre Apple si si Autoritatea Nationala pentru Siguranta Traficului pe Autostrazi din Statele Unite, aceasta din urma fiind responsabila cu asigurarea securitatii in transporturi. Conform scrisorilor, Apple le cere autoritatilor sa reconsidere pachetul de legi cunoscut ca FAST (Fixing America’s Surface Transportation).

Conform acestui act normativ, marile companii producatoare de masini de pe piata nu trebuie sa ceara tot felul de drepturi speciale, care depasesc cadrul legal existent, pentru a putea testa masini autonome. Totusi, companiile nou intrate pe piata, cum ar fi Google si Apple, trebuie sa parcurga un intreg proces pentru a putea testa astfel de vehicule. In scrisoarea sa catre autoritati, Steve Kenner, directorul Apple responsibil pentru integritatea produselor, a subliniat ca produsele software ale companiei sunt pe piata de suficient de mult timp, acest lucru fiind o dovada a calitatii lor: "Apple foloseste inteligenta artificiala pentru a crea produse si servicii mai inteligente, mai intuitive, si mai personale. Compania investeste mult in studiul inteligentei artificiale si al automatizarii, si este entuziasmata de potentialul sistemelor automatizate in multe domenii, inclusiv in transporturi."

Citeste si:
Inchirierea cutiilor din plastic este un serviciu foarte util...
Inchirierea cutiilor din...

Scrisoarea poate fi citita in intregime AICI.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.