Auto 12 Iulie 2017 11:18 de Clara Vacaru
Constructorul auto Dacia, parte din grupul francez Renault, recheama in service-urile din Romania 2.032 de modele Duster din cauza unor posibile probleme la comanda claxonului, care ar putea afecta inclusiv functionarea corecta a airbag-ului soferului, potrivit unui anunt publicat pe site-ul Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC).

Dacia a identificat o posibila dimensionare incorecta a ”sistemului electric al claxonului, ceea ce poate provoca pierderea functiei acestuia si/sau aparitia de fum la nivelul comenzii claxonului de pe volan”, se arata in anunt.

Totodata, in anumite situatii, poate aparea o disfunctionalitate a airbag-ului soferului, potrivit companiei.

Durata operatiunii de verificare si remediere a cablajului este estimata sa dureze o ora.

Dacia a inregistrat anul trecut cea mai mare cifra de afaceri de cand a fost achizitionata de catre grupul Renault, 20,77 miliarde lei (4,6 miliarde euro), cu 8,35% mai mult decat in 2015, pe fondul unui avans al exporturilor si al cererii crescute pentru modelul Duster.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.