Auto 24 Iulie 2017 15:19
Grupul auto german a convocat o reuniune extraordinara a Consiliului de Supraveghere Volkswagen pentru a discuta pe tema acuzatiilor referitoare la existenta unui cartel in industria auto germana. Anuntul a fost facut de purtatorul de cuvant al companiei. 

"Presedintele a convocat o reuniune extraordinara a Consiliului avand in vedere situatia actuala", a declarat purtatorul de cuvant al companiei Volkswagen, anuntand ca reuniunea va avea loc miercuri.

Cu putin timp inainte de acest anunt, Comitetul de Intreprindere al companiei a cerut conducerii sa organizeze o astfel de reuniune: "Conducerea are obligatia de a informa in mod detaliat aceasta instanta", a explicat un purtator de cuvant care ii reprezinta pe salariati in cadrul Consiliului de Supraveghere, noteaza agerpres.ro.

Decizia a venit dupa ce vineri, revista germana Der Spiegel a informat ca producatorii germani Volkswagen, Audi, Porsche, alaturi de BMW si Daimler au avut mai multe intalniri secrete, inca din anii 1990, pentru a stabili preturile pentru sistemele de tratare a emisiilor diesel si a altor componente, folosind comitetele din industrie. Aceeasi revista a precizat si ca Volkswagen a dezvaluit autoritatilor existenta acestui cartel in Germania.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.